Oua umplute cu ton

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 6719 vizualizari

 

De fiecare data fac oua umplute dupa Paste, pt ca de fiecare data raman oua...le fac diferit, cu diferite umpluturi, mai acrisoare sau mai condimentate. Este un aperitiv usor de facut si asa se maninca si ouale ramase.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua fierte si curatate de coaja
  • 2 linguri ton din conserva
  • 1 lingura capere
  • zeama de lamaie
  • sare

pt maioneza:

  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1/2 lingurita mustar
  • 50 ml ulei
  • 1 cutie mica de iaurt Danone
  • sare
  • 1 lingura marar proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu ton:

Daca folositi ca si mine ouale de la Paste nu mai este nevoie sa le fierbeti, doar le curatati de coaja, le treceti prin jet de apa si le uscati cu un prosop de bucatarie.

Se taie in doua, se scoate galbenusul si se pune in vas separat, se zdrobeste cu furculita, se adauga tonul si caperele taiate marunt, sare si zeama de lamaie dupa gust si 1-2 linguri din maioneza care urmeaza sa o facem.

Pt maioneza: zdrobim galbenusul fiert, il amestecam cu cel crud si mustarul,turnam uleiul cite putin in timp ce amestecam cu mixerul maioneza. Adaugam sare dupa gust si cite putin din iaurt pina il terminam pe tot. Punem 1-2 linguri din maioneza peste compozitia de galbenusuri cu ton, umplem albusurile fierte. In maioneza ramasa punem 1 lingura marar, amestecam, o punem intr-un castron iar apoi adaugam ouale umplute peste maioneza. Se servesc imediat.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cascaval